De actietermijn is verstreken, deelname is niet meer mogelijk.


 

De Dag van de Architectuur vindt plaats op 1-2-3 juni 2018. Doel van de deelnemende architectuurcentra is het geven van een professionele kijk op architectuur én de liefde voor het vak bekend te maken bij het grotere publiek. In elke stad wordt het landelijke thema, Stad voor morgen, uitgewerkt naar een programma met lokale accenten.

Na succesvolle eerdere edities van de Dag van de Architectuur Amsterdam breidt het evenement dit jaar uit naar drie zondagen in juni. Het thema van 2018 is de Noord/Zuidlijn, die een maand later eindelijk gaat rijden. Elke zondag staat het gebied rondom één (toekomstig) metrostation van de Noord/Zuidlijn centraal:

Architectuurcentrum Amsterdam stelt per zondag van de maand van de Architectuur 3x2 tickets beschikbaar.

Zondag 10 juni | Metrohalte Noorderpark
Ontdek op zondag de ontwikkelingen in Amsterdam Noord rondom Metrohalte Noorderpark. Ga mee met de fietstocht door het Noorderpark, volg een lezing van Bas Kok in de Gele Pomp over zijn nieuwste boek Metromorfose: Hoe de Noord/Zuidlijn Amsterdam verandert en ga langs bij Arons & Gelauff architecten en leer wat zij naast De Pontsteiger nog meer ontworpen hebben.

Zondag 17 juni | Metrohalte Centraal Station
Hoor rondom Metrohalte Centraal Station alle ins en outs van de IJhal, de winnaar van de publieksprijs van de Gouden AAP 2018, onder begeleiding van de architecten van Wiel Arets Architects. Bekijk het gebouw Eric Vökel Boutique Apartments, een eyecatcher op de Ruyterkade, ontworpen door Bastiaan Jongerius Architecten met uniek uitzicht op het IJ vanaf het dakterras, en hoor van VMX Architecten waarom de fietsflat bij het station, oorspronkelijk bedoeld als tijdelijke fietsenstalling die in 2004 zou sluiten, moet blijven.

Zondag 24 juni | Metrohalte Station Zuid
Bezoek rondom Metrohalte Station Zuid het gerenoveerde Burgerweeshuis en het nabijgelegen en veelbesproken Zuidblok van Kollhoff Architecten op het Stadionplein opent ook haar deuren. Krijg bij 900 Mahler een indruk hoe het is om op de Zuidas te wonen en wandel door naar Circl, het compleet circulaire paviljoen van ABN Amro, ontworpen door de Cie.

Lees meer over De Dag van de Architectuur Amsterdam >Kijk voor uitgebreide informatie en alle deelnemende steden van de Dag van de Architectuur op http://www.dvda.nl